Φροντίδα Χαλιών

Καθαρισμός και Φύλαξη

πιο εύκολα από ποτέ

Τι πρέπει να ξέρετε

Ένα χαλί ή μοκέτα, μπορεί να προσφέρει εκτός από καλαισθησία και σημείο εστίασης της οικογένειας και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού για τα παιδιά. Ταυτόχρονα όμως εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους γιατί αποτελεί ιδανικό χώρο συγκέντρωσης μικροβίων, βακτηρίων και λοιπώνεισπνεόμενων μικροοργανισμών, ανεξαρτήτως του πόσο καλής ποιότητας είναι.   Δυστυχώς, οι κλασικοί τρόποι καθαρισμού των νοικοκυρών είτε με χρήση χημικών είτε όχι, φθείρουν το χαλί και πολλές φορές επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, χωρίς να προσφέρουν σε βάθος απολύμανση.   Η κατάσταση επιδεινώνεται εάν το χαλί αποθηκευτεί μερικώς καθαρισμένο ή και καθόλου. Η υγρασία, η έλλειψη φωτός και η θερμοκρασία (συνήθη στα κλασικά μέρη αποθήκευσης), ωφελούν στον ταχύτατο πολλαπλασιασμό των παραπάνω μικροοργανισμών και στους μύκητες (π.χ. μούχλα)   Τα υλικά μας και ο 100% βιολογικός τρόπος καθαρισμού, φθάνει σε βάθος και απομακρύνει κάθε «ανεπιθύμητο επισκέπτη», με απόλυτα ασφαλή τρόπο για το χαλί αλλά και για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας.   Με την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο, το άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό και της τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που διαθέτουμε, σας εγγυόμαστε το τέλειο αποτέλεσμα  στον καθαρισμό και στην συντήρηση των χαλιών και των μοκετών σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα χαλιά και οι μοκέτες σας πλένονται με ειδικές περιστροφικές βούρτσες, διαφορετικής σκληρότητας, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό με ουδέτερο ph (για το χαλί-μοκέτα). Τα μη τοξικά, αυτοδιασπώμενα υλικά καθαρισμού, φθάνουν σε βάθος την απολύμανση, χαρίζοντας την αίσθηση φρεσκάδας και ζεστασιάς ενώ ταυτόχρονα δε φθείρουν το χαλί-μοκέτα αλλά και την υγεία σας.

ΣΤΥΨΙΜΟ

Στη συνέχεια το ειδικό περιστροφικό μηχάνημα, με τη μέθοδο της φυγοκέντρησης, αποβάλει άμεσα όλο το υπόλοιπο νερό. Αποτρέπεται έτσι το “μούλιασμα”, και η πιθανότητα το χαλί ή μοκέτα να ξεβάψει.

ΞΕΒΓΑΛΜΑ

Ο τρόπος ξεβγάλματος είναι εξίσου προσεκτικός και λεπτομερής, αφού η μεγάλη ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε, επάνω σε επικλινείς επιφάνειες, επιτυγχάνει μέγιστη ροή (και όχι λιμνάζοντα ύδατα) και απομακρύνει και το τελευταίο ίχνος σκόνης και μικροβίων. Σεβόμενοι το περιβάλλον, γίνεται αυτόματος διαχωρισμός του νερού και καθαρισμός.

ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Το προ-τελευταίο στάδιο της όλης διαδικασίας, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το στέγνωμα. Υλοποιείται σε χώρους με ειδικές και ελεγχόμενες συνθήκες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή απομάκρυνση της όποιας υγρασίας, και το χαλί-μοκέτα να επανέλθει στη πρότερη κατάσταση μαλακό και με ελαστικότητα. Αποφεύγονται παρενέργιες, όπως είναι να γίνει σκληρό και άκαμπτο.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ - ΦΥΛΑΞΗ

Αφού όλα τα παραπάνω στάδια, έχουν ολοκληρωθεί με ακρίβεια και σχολαστικότητα, έρχεται η διαδικασία της συσκευασίας και της φύλαξης. Ειδικές μηχανές αναλαμβάνουν να συσκευάσουν προσεκτικά και να κλείσουν ερμητικά το χαλί-μοκέτα. Η φύλαξη, γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με πλήρη λογιστική και εργονομική τακτοποίηση για να διατηρείται μέχρι τη παραλαβή του, άθικτο και καθαρό.